OBS: På den här webbplatsen används Flash och JavaScript för en del funktioner. Kontrollera att Flash och JavaScript är aktiverade i inställningarna för din webbläsare. Ladda ned senaste version av flash-plugin.


OBS! För att kunna utnyttja alla funktioner på webbplatsen behövs Adobe Flash.
Flash plug-in finns ännu inte installerad i din webbläsare.
Du kan hämta den här: current flash plugin version please click here.

stäng


OBS! Plattformen som används stödjer inte Adobe Flash.

stäng

Volkswagen Grand Prix.

Om tävlingen

Volkswagen, som sedan flera år varit en stor samarbetspartner till Svenska Ridsportförbundet, startade 2012 en egen hoppserie, Volkswagen Grand Prix. Under de två säsonger som gått har Volkswagen Grand Prix drivit fram nya stjärnor i svensk hoppning. Emma Emanuelsson, finalsegrare 2012, växlade året efter in i landslaget på allvar, tack vare VW Grand Prix-serien.

Strax efter finalen 2012 fattade Volkswagen beslutet att fortsätta med Gran Prix under 2013 – och att även utöka serien med en tävling.

Fjolårets vinnare

I finalen 2013 på Flyinge handlade det om favoritseger genom Angelica Augustsson som tog avsked av EM-bronshästen Mic Mac du Tillard.

VW Grand Prix 2014

2014 rullar Volkswagen Grand Prix in på fyra arenor innan det är dags för finalen på Flyinge i november. Två platser är nya för serien – Åby och Umeå. Premiäromgången rids i välrenommerade Åby, Norrköping den 22-24 augusti.

Att Grand Prix nu fortsätter för tredje året i rad är ett bevis på att arrangören Volkswagen ser ridsportsatsningen som långsiktig.

Tävlingsplatser och datum 2014

Kvaltävlingar:

 • 22-24 augusti, (v. 34): Åby, Norrköping
 • 26-28 september, (v. 39): Umeå
 • 17-19 oktober, (v. 42): Södertälje
 • 7-9 november, (v. 45): Billdal

Finalen:

 • 19 november, (v. 47): Flyinge
Tävlingsklasser och regler 2014

  • Kval går lördag och final söndag i 1.50-hoppning. Söndagens klass rids med omhoppning för alla felfria eller de totalt 7 bästa, en s.k. winning round.
  • 26 ryttare kan starta finalen på varje deltävling. De tre främsta i söndagens klass är direktkvalificerade till finalen på Flyinge.

  Prissumman är totalt 184 000 kr i varje delfinal.

Stephanie Holmén deltog i 2013 års final av Volkswagen Grand Prix.
Volkswagen Grand Prix 2013 - vinnarna

Angelica Augustsson vann finalen tillsammans med Mic Mac du Tillard den 13 november 2013 på Flyinge med en felfri ritt och bäst tid i finalomgången. Stephanie Holmén på Thriller P hamnade på andra och Helena Persson på Bonzai H på tredje plats.

Kontaktperson

Frågor kring arrangemangen besvaras av vår projektledare och ridsportexpert: