OBS: På den här webbplatsen används Flash och JavaScript för en del funktioner. Kontrollera att Flash och JavaScript är aktiverade i inställningarna för din webbläsare. Ladda ned senaste version av flash-plugin.


OBS! För att kunna utnyttja alla funktioner på webbplatsen behövs Adobe Flash.
Flash plug-in finns ännu inte installerad i din webbläsare.
Du kan hämta den här: current flash plugin version please click here.

stäng


OBS! Plattformen som används stödjer inte Adobe Flash.

stäng

2013-jan-23 | Modeller
Säljstart för nya Volkswagen Jetta Hybrid
Volkswagen Jetta Hybrid

Volkswagen har nu åtta modeller som klassas som miljöbilar enligt den nya miljöbilsdefinitionen som trädde i kraft vid årsskiftet. Efter Touareg Hybrid är Jetta Hybrid den andra modellen från Volkswagen som har en drivmodul under huven bestående av en bensinmotor och en elmotor som kombineras för att ge en så låg förbrukning och en så hög prestanda som möjligt på alla områden. En förfinad TSI-motor, nykonstruerat avgassystem, ljuddämpande vindruta, tjockare sidorutor fram ger tillsammans med andra åtgärder en hög komfort och god bränsleekonomi.

För drivkraften svarar en högteknologisk TSI-bensinmotor (110 kW/150 hk) och en utsläppsfri elmotor (20 kW). Samtidigt bilen uppvisar hög prestanda, 0-100 km/h på 8,6 sekunder, imponerar nya Jetta Hybrid också med sin låga bränsleförbrukning. Enligt den europeiska körcykeln är förbrukningen 4,1 l/100 km vid blandad körning, vilket motsvarar ett CO2-utsläpp på endast 95 g CO2/km. Det här innebär att Jetta Hybrid förbrukar cirka 20 procent mindre bränsle än en jämförbar bil med traditionellt drivsystem. I stadstrafik stiger denna bränsleekonomiska fördel till 30 procent. Dessutom kan Jetta Hybrid köras helt på el – och därigenom utsläppsfritt – i hastigheter upp till 70 km/h i upp till 2,0 km beroende på körförhållanden.

Denna sedan, som är lika sportig och fullutrustad som den är miljöeffektiv, lanseras på den svenska marknaden i april, men går att beställa redan nu. Det rekommenderade cirkapriset är från 304 900 kronor. Jetta Hybrid lanserades först i USA och Kanada i slutet av 2012.

    Volkswagens nyheter på Genèvesalongen 2013
    CrossBlue - nytt SUV-koncept från Volkswagen presenteras på bilsalongen i Detroit