OBS: På den här webbplatsen används Flash och JavaScript för en del funktioner. Kontrollera att Flash och JavaScript är aktiverade i inställningarna för din webbläsare. Ladda ned senaste version av flash-plugin.


OBS! För att kunna utnyttja alla funktioner på webbplatsen behövs Adobe Flash.
Flash plug-in finns ännu inte installerad i din webbläsare.
Du kan hämta den här: current flash plugin version please click here.

stäng


OBS! Plattformen som används stödjer inte Adobe Flash.

stäng

Tiguan, så behöver du inte välja:

En perfekt följeslagare oavsett väglag. Tiguan är alltid fyrhjulsdriven vilket ger dig både säkra vägegenskaper och fascinerande framkomlighet. Väljer du till vårt populära dragpaket med bl.a utfällbar dragkrok och backkamera kommer du även märka att Tiguan är en utmärkt dragbil.

Design

Solid. Sportig. Elegant. Det är känslan Tiguan förmedlar med sin karaktäristiska Volkswagen-design.

En i familjen.

Det går inte att ta miste på att Tiguan är en Volkswagen. Dess sportigt eleganta framparti präglas av Volkswagens nya design, stötfångarna är i samma färg som karossen med svart nedtill både fram och bak.

Sport & Style

Behärska vägen: Tiguan "Sport & Style".

Hemma även i storstadsdjungeln.

”Sport & Style" är On-road versionen. Sportig och dynamisk såväl i stadstrafik, på landsvägar och på motorvägar. Detta kan understrykas ytterligare med den adaptiva chassiregleringen DCC (tillval) och nya förarhjälpsystem som avlastar dig som förare.

Kvalitet

Hög vridstyvhet: Högkvalitativa material. Ett ergonomiskt designkoncept. Tiguan imponerar med enastående byggkvalitet.

Välutrustad

Tiguanfamiljen har ingen ”Instegare”. Tiguan är på riktigt, den är alltid fyrhjulsdriven och bjuder på generös standardutrustning.

Välutrustad

I en Tiguan finner du utrustning som ofta kostar extra i andra märken som t.ex 17” lättmetallfälgar, mörktonade rutor från B-stolpen, kromad takreling, justerbart baksäte såväl i längdled som ryggstödslutning, elhissar runt om samt elmanövrerade och uppvärmda backspeglar, treekrad lädersportratt, Ljudsystem med radio/CD och 8 högtalare, Bluetooth handsfree med audiostreaming, fjärrstyrt centrallås, ESC stabiliseringskontroll, däckstryckskontroll, regnsensor, automatiskt avbländbar innerbackspegel, hastighetsberoende servostyrning – Servotronic och mycket mer.

Panoramasoltak

Tiguan ger dig frihet i alla lägen – till exempel tack vare panoramasoltaket (tillval) som ger dig njutningen och känslan av en cabriolet.

Det öppnar upp för en helt ny frihetskänsla.

Mer ljus, mer luft, större njutning. Det elektriska panoramasoltaket (tillval) ger de åkande i Tiguan en njutning och känsla av en cabriolet. Panoramasoltakets glasyta är tre gånger större än normala soltak och släpper in maximalt med dagsljus i kupén och lämnar en 50 procent större öppning när det är helt öppnat. Passagerarna kan njuta av att se himlen ovanför sina huvuden. Skulle ni tröttna på solen skyddar den inbyggda elmanövrerade solskyddsgardinen mot solens strålar och värme.

Lättmetallfälgar

Sportig eller elegant? Klassisk eller iögonfallande? Välj bland en mängd olika lättmetallfälgar för Tiguan.

Den är perfekt balanserad.

Tiguan är som standard utrustad med snygga lättmetallfälgar, som finns i olika storlekar beroende på modellvariant. Såväl Tiguan Sport & Style som Track & Style har 17 tums "Philadelphia"-hjul med 235/55 R-däck. Dessutom finns ett brett urval av lättmetallfälgar som du kan välja mellan som tillval, beroende på om du föredrar en sportig, elegant eller extravagant stil.