OBS: På den här webbplatsen används Flash och JavaScript för en del funktioner. Kontrollera att Flash och JavaScript är aktiverade i inställningarna för din webbläsare. Ladda ned senaste version av flash-plugin.


OBS! För att kunna utnyttja alla funktioner på webbplatsen behövs Adobe Flash.
Flash plug-in finns ännu inte installerad i din webbläsare.
Du kan hämta den här: current flash plugin version please click here.

stäng


OBS! Plattformen som används stödjer inte Adobe Flash.

stäng

Dynamiska linjer.

Även när den står stilla ser man hur framåtsträvande den är. Den dynamiska looken sitter i Sciroccos gener.

Designen fram

Även rent utseendemässigt ligger den i omkörningsfilen. Scirocco imponerar med sina långsmala strålkastare och sina maffiga luftintag.

Framåtsträvande.

Något närmar sig! Scirocco triumferar med sin bikakeformade svarta kylargrill och sina tuffa luftintag som samtidigt svarar för att de kraftfulla motorerna till bilen alltid får den kylning de behöver. Belysningsmodulen i den undre stötfångaren är lodrätt uppdelad i blinker, dimljus och – i standardutförande – varselljus: smala ”blades” sörjer för en klart strukturerad ljusbild. Tillsammans med strålkastarna, som elegant smalnar av in mot bilens mitt, ger de Scirocco en unik front som på ett sportigt sätt verkar vilja sträcka sig så långt ner mot underlaget det bara går. Och när vi ändå talar om belysning: blinkrar av LED-typ sitter integrerade i sidobackspeglarna. En iögonfallande detalj som dessutom erbjuder bättre säkerhet, vid omkörning och när man ska svänga av.

Designen bak

Scirocco är en skön syn för de som ligger bakom: dubbla ändrör, snitsiga baklyktor och en biffig stötfångare präglar bakpartiet.

För de som ligger bakom.

Som det anstår en äkta sportcoupé, imponerar bakpartiet med sina kraftfulla former, sin bakspoiler, sin diffusordesign med dubbla ändrör och sitt praktiska, vridbara VW-märke om blickfång i mitten. Den konsekvent prestandainriktade looken går igen även i detaljerna. Så sträcker sig t.ex. de mörkröda, progressiva LED-baklyktorna långt in mot bilens mitt. Speciellt sedan mörkret fallit framhäver de Scirocco-designens sportighet eftersom den unika ljussignaturen då kommer till sin fulla rätt. Även skyltbelysningen är av LED-typ. Med sitt klara, vita ljus gör den nummerplåten lättare att se.

Sidodesignen

Den långa hjulbasen ger stabilitet, den dynamiska profilen får hjärtat att klappa lite extra.

En perfekt silhuett.

Bilens framåtsträvande karaktär framgår tydligt även när man betraktar den från sidan, något som får hjärtat att klappa lite extra hos alla som gillar sportig körning. Den relativt platta överbyggnaden får Scirocco att verka tätt tryckt mot asfalten. Från de breda bakskärmarna ända fram till de avsmalnande strålkastarna löper silhuettlinjerna som en pilspets. Den långa hjulbasen och de kraftfullt välvda sidosektionerna utstrålar tillförlitllig stabilitet. Sammantaget utlovar den den tydliga, stilrena looken framförallt en sak: maximal körglädje.

Fälgar

Det breda utbudet av fälgar lämnar inget övrigt att önska. Allt för att du ska kunna ge din Scirocco en personlig look.

Låt din egen smak bestämma.

Den krusidullfria Scirocco-designen får hjulen att framträda extra tydligt. Redan de standardmonterade 17"-lättmetallfälgarna ”Long Beach” fångar ögat direkt. För att du ska kunna förverkliga din egen stil erbjuder dig denna sportcoupé dessutom ett flertal andra fälgar som tillval, bl.a. 17"-fälgarna ”Shanghai”* och de 18" stora fälgarna ”Lisboa” och ”Salvador”*. Lättmetallfälgarna ”Cadiz”, från Volkswagen R GmbH, är svartlackerade och extremt sportiga i sitt 19"-format. Det spelar ingen roll om du väljer fälgar som är glanspolerade, lackerade i Sterlingsilver eller svart, eller om de är kraftfulla eller diskreta – här handlar det helt och hållet om just din smak.

* Lanseras senare. Din Volkswagen-återförsäljare informerar dig gärna om den exakta tidpunkten för lanseringen.

Strålkastare

Lysande strålkastaralternativ: Bryt igenom dålig sikt och få en säkrare resa.

Säkrare sikt.

De smala strålkastarna på Scirocco höjer sig över mängden och ger bilen en dynamisk look. Men framförallt erbjuder de dig optimal sikt tack vare sin höga ljusstyrka. Därför står din bil väl rustad för alla situationer där god belysning är ett måste. Xenon-strålkastarna (tillval) imponerar i nattmörkret med sin långa räckvidd och breda ljusbild. Och LED-varselljuset, som sitter integrerat i Xenon-strålkastarna, garanterar minimal energiförbrukning och minskar risken för ljusbortfall. Xenon-strålkastarna innehåller dessutom dynamiskt kurvljus. Detta består av svängbara bi-xenonlampor som är länkade till rattutslaget och lyser upp maximalt in i kurvorna och på så sätt minimerar olycksrisken. Ett annat tillval är dimljus fram. Dessa sitter placerade i stötfångaren. Dessutom förstärker de Sciroccos uttrycksfulla look ännu mer. Oberoende av vilken typ av strålkastare du bestämmer dig för, kan du njuta av säkrare körning – både på dagen och på natten.

Lacker

Den avancerade lackeringsprocessen skyddar mot korrosion. Och de snygga färgerna undgår ingen.

Allt från diskreta till färgstarka.

Sportiga Pure White, gåtfulla Deep Black eller eldiga Flash Red* – ditt val av lack bestämmer karaktären för din Scirocco. Den som vill sticka ut från den traditionella färgskalan har mycket att välja på här, titta bara på metalliclackerna. Låt t.ex. bilen skimra i Rising Blue, Ultra Violet eller Pyramid Gold – och känn de uppskattande blickarna. Mitt i all färgprakt är det tryggt att veta att det under den högklassiga lackeringen döljer sig en galvaniserad kaross som erbjuder ett tillförlitligt korrosionsskydd.