OBS: På den här webbplatsen används Flash och JavaScript för en del funktioner. Kontrollera att Flash och JavaScript är aktiverade i inställningarna för din webbläsare. Ladda ned senaste version av flash-plugin.


OBS! För att kunna utnyttja alla funktioner på webbplatsen behövs Adobe Flash.
Flash plug-in finns ännu inte installerad i din webbläsare.
Du kan hämta den här: current flash plugin version please click here.

stäng


OBS! Plattformen som används stödjer inte Adobe Flash.

stäng

Design i en ny dimension.

Exteriör

Från den distinkta fronten till det eleganta bakpartiet: Perfekt avstämda detaljer ger en design full av intelligens och liv.

Estetisk.

Stilfull, rak och modern presenterar sig nya Passat i omisskännlig Volkswagen-design. Kylargrillens horisontella linjer betonas genom eleganta kromlameller och ger den markanta fronten en självmedveten elegans. De kraftfullt utformade C-stolparna bildar en dynamisk övergång till bakpartiet.

Interiör

En högklassig miljö som gör att du känner dig väl till mods: Nya Passat skämmer bort dig med sin fantastiska komfort och är tilltalande för ögat, oavsett var du tittar.

Rak.

Prydlig, klar och fri från kruseduller – den diskret eleganta interiören i nya Passat erbjuder en plats där du kan känna dig som hemma. Högkvalitativa material, lyxig stil och tydligt markerade instrument präglar en atmosfär som erbjuder frihet.

Ambientepaket

Ambientepaketet ger utrymmet i nya Passat en behaglig, diskret belysning och en elegant känsla när mörkret sänker sig.

Stämningsfull.

Ambientepaketet (tillval) understryker effektfullt den högkvalitativa karaktären på interiören i nya Passat. Ljuslisterna i dörrdekoren bländar inte och skapar en särskild atmosfär i mörkret. Golvbelysningen fram gör dessutom att du enklare kan orientera dig i fordonet när det är mörkt ute. Instegs- och varningsbelysningen i alla dörrar förmedlar en känsla av säkerhet.

Dekorpanel

Sportig? Elegant? Klassisk? Valet av dekorpanel påverkar utseendet i nya Passat.

Perfekt in i minsta detalj.

Nya Passat kännetecknas även av de olika dekorpanelerna. Instrumentbräda, dörrar och mittkonsoll är i matt krom som standard. För Masters och GT utvecklades den nya dekoren "Iridium". Du kan besluta dig för en interiör i färgen "Desert Beige", instrumentbräda och dörrar i ädelt valnötsrotsträ, samt borstad aluminium för mittkonsolen för att ge din Passat en särskilt elegant stil. Dekorpanel Valnöt kan även bytas ut mot det ädla träslaget Zebrano – med tunna streck av diskreta bruna toner.

Fälgar

De olika lättmetallfälgarna har en sak gemensamt: De ger Passat ett snyggt utseende. Vi låter dig välja – följ bara din goda smak.

Personliga val

Designen exteriört bärs upp av de eleganta och sportiga lättmetallfälgarna. Därför erbjuder vi för nya Passat en mängd olika val: Till exempel lättmetallfälgen Barcelona, 16 tum, som tillhör standardutrustningen för Masters. Eller lättmetallfälgen Fontana, 17 tum, standard för GT. GT V6 pryds av 18 tums fälgen Kansas. En fälg som även debuterar som tillval till Masters och GT inom kort.

Panoramasoltak

Mer än ljus och rymd. Det stora öppnings- och tiltbara panoramasoltaket i glas ger även en cabriolet-känsla.

Släpp in ljuset

Som tillval till Passat Variant erbjuds ett stort tudelat panoramalsoltak i glas. Storleken är upp till tre gånger så stor som en konventionell sollucka. Den främre delen är både tilt- och öppningsbar. Sammantaget ger soltaket näst intill cabriolet-känsla i den luftiga kupén. Skulle solens strålar bli för starka finns ett elmanövrerat jalusi som kan dras för med ett enkelt knapptryck. Nattetid kan även stjärnhimlen upplevas via det stora panoramasoltaket. 

Nya Passat bäst i test!

Teknikens Värld har testkört Nya Passat Variant och jämfört med konkurrentmodellerna från Toyota, Citroën och Volvo.

Nya Passat bäst i test!

I Teknikens Värld, nummer 2-2011, ställs nya Passat mot sina konkurrenter Volvo V70, Toyota Avensis och Citroën C5. Passat vinner det omfattande testet i stor stil på 78 poäng av 100. Närmaste konkurrent får 72 poäng.

Läs hela testet som pdf

Teknikens Värld: Sveriges bästa kombi

"Volkswagen Passat är bästa köpet i sin klass" är sammanfattningen i Teknikens Världs test av 12 kombimodeller i 2 storleksklasser.

Bästa köpet!

I Teknikens Världs stora kombitest i nr 16, 2013, utses Passat till "Sveriges bästa kombi" i sin klass. Testbilen är en Passat Variant TDI 140 4Motion Sweden Edition.

Så här skriver Teknikens Värld bland annat:

  • "Vinst nästan varje gång. Frånvaron av missar och den monumentala kvalitetskänslan förför alltid."
  • "Passat är ypperligt bekväm. Bra stolar, ordentligt knäutrymme för baksätespassagerarna, tyst och välisolerad."
  • "I storbilsklassen vinner Passat ekonomironden överlägset, mest beroende på den låga värdeminskningen."
  • "Att peka ut en testvinnare brukar vara svårt. Men i det här testet, med det här startfältet, är det ingen tvekan. Volkswagen Passat är bästa köpet i sin klass."
  • "Den har riktigt bra kombiegenskaper. Lastar tyngst av alla, och får dra 2 000 kilo på kroken. "
    "Rymlig och väldigt sparsam på bränslet med hänsyn till att den faktiskt är fyrhjulsdriven."
  • "Det är med flera punkter bästa bilen, dessutom med lägsta milkostnaden i klassen."

Teknikens Värld ger också plus för dragkroken som fälls ut automatiskt med en knapptryckning.

De fem konkurrenterna i detta test är Volvo V70, Volvo V60, Mazda 6, Peugeot 508 och Hyundai i40.

Hämta och läs hela testrapporten som pdf

Mer om testmodellen och erbjudandet "Passat Sweden Edition"