OBS: På den här webbplatsen används Flash och JavaScript för en del funktioner. Kontrollera att Flash och JavaScript är aktiverade i inställningarna för din webbläsare. Ladda ned senaste version av flash-plugin.


OBS! För att kunna utnyttja alla funktioner på webbplatsen behövs Adobe Flash.
Flash plug-in finns ännu inte installerad i din webbläsare.
Du kan hämta den här: current flash plugin version please click here.

stäng


OBS! Plattformen som används stödjer inte Adobe Flash.

stäng

Klassiker i ny tappning. Beetle Cabriolet Dune.

Frihet och äventyr har alltid förknippats med Beetle. Nu blir det tydligare än någonsin: med Beetle Cabriolet Dune.

Cabriolet

Säger alltid ja till äventyr: Fäll ned suffletten och njut av solen och den friska luften.

Upplev friheten.

Det tar bara 9,5 sekunder att fälla ned den helautomatiska tygsuffletten och släppa in solens värmande strålar och den friska luften. Och man behöver inte stanna: det elektro-hydrauliska systemet klarar hastigheter upp till 50 km/h utan problem. I kombination med lacken Sandstorm Yellow Metallic, levereras suffletten och det vattentäta sufflettskyddet i svart.

Förutom med sin attraktiva design, imponerar Beetle Cabriolet Dune också med ett aktivt störtbågesystem som utvecklats med senaste teknik. Om bilen skulle slå runt, skjuts två moduler (placerade bakom baksätet) upp på tusendelar av en sekund för att på så sätt ge alla i bilen ett effektivt skydd.

Utrustning

Beetle Cabriolet Dune står inte bara väl rustad för vardagens alla utmaningar utan också för spännande äventyrsresor.

Teknik som underlättar

Beetle Cabriolet Dune är alltid sugen på äventyr, men vid rödljus tar den en liten välförtjänt paus för att spara bränsle. Det här är ett bra tillfälle att luta sig skönt tillbaka och njuta av bekvämligheter som t.ex. mittarmstödet med sin praktiska förvaringsbox eller klimatanläggningen, som också finns i den elektroniskt styrda versionen ”Climatronic” (tillval). För att sitta varmt och skönt när kylan biter till, är stolvärme fram en god idé. Tillsammans med eluppvärmda spolarmunstycken ingår dessa i Vinterpaketet. I mörker, dåligt väder och andra situationer med dålig sikt, hjälper det innehållsrika Ljus- och siktpaketet föraren med funktioner som regnsensor och en innerbackspegel med automatisk avbländning. Och när det är dags att parkera, kan ParkPilot med hjälp av ljudsignaler ge föraren värdefull hjälp (inom systemets gränser).

Interiör

Att Beetle Cabriolet Dune har en vild karaktär, framhävs lite extra av de gula detaljerna i interiören.

Wildlife Feeling.

Läder, ”Curry”-färgade dekorsömmar, dekor i svart högglans och prydd med en Dune-logo – med läderratten kan du greppa friheten med dina händer. Det smidiga naturmaterialet förstärker den uttalade känslan av frihet i Beetle Cabriolet Dune och ger dig samtidigt ett fast grepp om ratten. Via en läderklädd multifunktionsratt kan du dessutom styra radion och din mobiltelefon. Kontrasterande sömmar i ”Curry” hittar vi också på växelspaksknoppen, handbromshandtaget, textilmattorna och naturligtvis på sportstolarna fram liksom på baksätet. Dessutom kan dashpadden fås i Sandstorm Yellow eller i svart. De gula skalorna på kombiinstrumentet och tillvalsmätarna fulländar denna färgsättning.

Exteriör

Crossover-designen på Beetle Cabriolet Dune, med t.ex. bakspoiler och breddade skärmar, ger en tydlig antydan om hur kul bilen är att köra.

Design och körglädje.

Beetle Cabriolet Dune är en bil man känner igen direkt – och det inte bara på ”Dune”-dekalen ovanför de svarta sidoskyddslisterna. Andra utmärkande drag är den nya stötfångaren som har en både sportig och robust look, luftintagen med sin bikakedesign och de utställda hjulhusen. Diffusorerna i reflexsilver och den tvåfärgade spoilern bak vittnar om den goda väghållningen. Tillsammans med terrängchassit, som ger högre markfrigång, står denna kombination som garant för körglädje på högsta nivå. För upplysningen av vägen och omgivningarna svarar halogen- eller, som tillval, xenon-strålkastare. Baklyktorna är av LED-typ. I vilken färgsättning du vill färdas på dina äventyr – kanske i svart, eller som tillval i Sandstorm Yellow Metallic, Pure White eller Platinumgrey Metallic – ja, det bestämmer du själv.

Fälgar

Med sitt höjda chassi, sina breda däck och sina tuffa fälgar, imponerar Beetle Cabriolet Dune lika mycket i stan som på landet.

Öppnar nya vägar.

Från motorväg och stadsgator till gropiga småvägar på landsbygden: Terrängchassit på Beetle Cabriolet Dune ligger 10 mm högre vilket tillsammans med anpassningen av fjädringen, stötdämparna och krängningshämmarna gör att bilen effektivt tar sig fram på ojämnt underlag. Ett verkligt blickfång är de svarta, högglanspolerade 18"-lättmetallfälgarna ”Canyon”. Vill man förbli färgkonceptet för Beetle Cabriolet Dune troget, kan man också beställa dem i Sandstorm Yellow. För att de snygga fälgarna på Beetle Cabriolet Dune inte ska få vingar, är de försedda med ett utökat stöldskydd mot alltför närgångna beundrare.