OBS: På den här webbplatsen används Flash och JavaScript för en del funktioner. Kontrollera att Flash och JavaScript är aktiverade i inställningarna för din webbläsare. Ladda ned senaste version av flash-plugin.


OBS! För att kunna utnyttja alla funktioner på webbplatsen behövs Adobe Flash.
Flash plug-in finns ännu inte installerad i din webbläsare.
Du kan hämta den här: current flash plugin version please click here.

stäng


OBS! Plattformen som används stödjer inte Adobe Flash.

stäng

Volkswagen bildäck är en
noga anpassad originaldel.

Visste du att dina bildäck efter omfattande tester, är noga anpassade till din bil. Däck är därför en originaldel och de spelar en avgörande roll för bilens köregenskaper.

Dags att köpa nya däck till din Volkswagen?

Tänk då på att bilens säkerhet, prestanda och komfort i hög grad påverkas av vilka bildäck du väljer. En del däck kan faktiskt vara direkt olämpliga – även om de råkar ha rätt dimensioner. Vill du vara säker på att du får optimala däck till just din bilmodell så ska du besöka din auktoriserade Volkswagenhandlare. På Volkswagen samarbetar vi dessutom med de allra främsta däcktillverkarna.

 • A och O för väggreppet

  Varje däck har ett speciellt mönster i gummit i den så kallade slitbanan, mitt uppe på däcket. När däcket är nytt är mönstrets djup cirka 8-9 mm.

  Enligt lag ska mönsterdjupet vara minst 1,6 mm vid sommarväglag och 3 mm när vägbanan är täckt av snö eller is. Men den allmänna rekommendationen är minimum 3 mm året om. Under 3 mm ökar nämligen risken för vattenplaning dramatiskt.

  Mät därför mönsterdjupet varje gång du byter från sommar- till vinterdäck och vice versa. Chansa aldrig – mönsterdjupet är A och O för väggreppet och din säkerhet bakom ratten!

  Tips

  På torra vägar får du alltid bättre grepp med sommardäck än med vinterdäck, tack vare gummits beskaffenhet. 

Vanliga frågor om däck.
Guida direzionale dinamica
Hitta närmaste Volkswagen-handlare eller -verkstad
Sök och hitta på kartan