OBS: På den här webbplatsen används Flash och JavaScript för en del funktioner. Kontrollera att Flash och JavaScript är aktiverade i inställningarna för din webbläsare. Ladda ned senaste version av flash-plugin.


OBS! För att kunna utnyttja alla funktioner på webbplatsen behövs Adobe Flash.
Flash plug-in finns ännu inte installerad i din webbläsare.
Du kan hämta den här: current flash plugin version please click here.

stäng


OBS! Plattformen som används stödjer inte Adobe Flash.

stäng

Miljö och hållbarhet.

e-Mobility

Volkswagen-koncernen har ställt in siktet på att bli världsledande inom elektrisk mobilitet. Mångmiljardinvesteringar görs i ny teknik och 70 000 medarbetare har utbildats på eldrift. Nästa år erbjuds 14 el- och hybridmodeller. 

BlueMotion Technologies

BlueMotion Technologies är samlingsnamnet för alla våra modeller med miljöinnovationer. Alla utvecklade med ambitionen att minska miljöpåverkan utan att kompromissa med kraft och körglädje. 

Think Blue

Det handlar om miljömedvetenhet, ansvarstagande och hållbarhetstänk - inte bara vad gäller Volkswagens bilar, utan överallt, varje dag. 

Vilken miljöbil passar dig?

Den 1 januari 2013 började nya regler för miljöbilsdefinitionen att gälla som innebär en skärpning av tidigare miljöbilsregler. 

Volkswagen-koncernens hållbarhetsrapport 2015
Läs mer om strategin och resultaten (på engelska)
Broschyren: Dags att ta farväl av den gamla bilen?
Bilens livscirkel/återvinning

I foldern "Dags att ta farväl av den gamla bilen?" kan du läsa hur Volkswagen tar sitt producentansvar för skrotning av uttjänta bilar. Du får svar på frågor om återlämningsställen, skrotningspremier, får veta hur bilen miljöbehandlas för återvinning och återanvändning.